Waterfilter voors en tegens – Omgekeerde osmose kraan Waterfilters hebben hun voor- en nadelen

Wanneer mensen denken aan een waterfilter voor in hun huis, denken ze vaak aan een eenvoudig en kosteneffectief filter voor kraanmontage.

Hoewel direct verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder onder de gootsteen, karaf, aanrecht en aan de muur gemonteerde units, is het meest populaire waterfiltersysteem voor thuisgebruik er een die rechtstreeks op uw kraanwaterkraan wordt gemonteerd en filtert terwijl het water er doorheen stroomt Voor velen lijkt dit een voor de hand liggende oplossing en alles wat nodig is, is een korte reis naar de lokale

Home Improvement Store om de nodige accessoires en hulpmiddelen te vinden om dit een realiteit te maken.

Helaas, terwijl deze filters heel eenvoudig te installeren zijn, hebben veel van hen speciale sanitaire vaardigheden of sanitair gereedschappen nodig om dit te doen. De enige manier om ervoor te zorgen dat u het alleen kunt doen zonder de hulp van een professional in te roepen, is door het juiste waterfilter voor uw huis te kopen.

Er zijn drie basistypen waterfilters voor het huis; Het meest betaalbare en gemakkelijkste type om te installeren is het patroonfilter, dat filters gebruikt die zijn gemaakt van wegwerpbare plastic patronen. Deze zijn overal beschikbaar tegen merken zoals Aquasana tot Colgate. Het enige probleem bij het gebruik van wegwerpfilters is dat ze na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen en moeten worden vervangen.

Het enkele kraanwaterfilter is ook een goede keuze, maar alleen als u zich bijzonder bezighoudt met het houden van verontreinigingen uit uw drinkwater. Aangezien dit soort filters een onder druk gehouden systeem gebruiken om de vloeistof door het filter te forceren, zijn ze niet in staat om alles te verwijderen dat kleiner is dan de grootte van een pinhead.

De voordelen van deze filters zijn goed gedocumenteerd, maar wat de experts zeggen over de nadelen is minder duidelijk. Een reden voor de profs is dat ze een deel van de grotere verontreinigingen verwijderen die op de huid kunnen glippen, zoals bacteriën en virussen. Een andere pro is dat het installatieproces relatief eenvoudig is en niet lang duurt. Het is echter belangrijk op te merken dat er een paar nadelen zijn aan het filter met enkele kraan, zoals een verlies aan efficiëntie na herhaald gebruik, een vertraging bij het in heet water komen en de neiging om kleine deeltjes te missen.

Als u een volledig huisfiltersysteem op zijn plaats hebt, moet u mogelijk een eenheid hebben die in uw keukenkraan is geplaatst, één in uw wastafel en een andere in uw waszaal. Ideaal, aangezien alle huishoudelijke watervoorzieningen onder hetzelfde dak worden gereinigd. Omdat al deze verschillende onderdelen echter hun werk moeten doen, kunnen de installatiekosten zeer snel optellen. Als u alleen geïnteresseerd bent in één waterfiltersysteem voor uw hele huis, kunnen de installatiekosten meer zijn dan de waarde ervan, vooral als u slechts één watertoevoer hebt.

Nu, als u slechts één watertoevoer heeft, kan de installatie veel eenvoudiger zijn, omdat u alleen maar één filter hoeft te kopen.

De voor- en nadelen van een enkele unit omvatten aanzienlijk lagere installatiekosten, aangezien het filter zelf maar op één locatie hoeft te worden geplaatst. Omdat u niet meerdere leidingen hoeft te gebruiken om uw water schoon te krijgen, krijgt u meer schoon water en hoeft u niet te wachten tot het water door andere filters stroomt voordat u zich schoon voelt. De tegens zijn een beetje belangrijker, omdat je moet wachten op water om door het filter te gaan voordat het naar waar het moet gaan. Dit kan betekenen dat u het filter sneller dan normaal moet vervangen, waardoor het in het begin misschien wat duurder wordt, maar op de lange termijn bespaart het u geld omdat het minder water verspilt.

Omgekeerde osmose is een goede optie voor het filteren van water in het huis, maar is niet de beste keuze voor het filteren van water voor uw hele woning. Het verbruikt grote hoeveelheden elektriciteit en is duur. Het is ook verspilling, omdat de gallons water verspild door omgekeerde osmose, zelfs maar zelfs zuiver water gegarandeerd. De hierboven genoemde kraanwaterfilters zijn veel betere keuzes voor de gezondheid van uw gezin. Niet alleen zullen ze u voorzien van een schone, gezuiverde watervoorziening, maar ze zullen ook helpen om uw gezin te beschermen tegen gevaarlijke verontreinigingen zoals chloor.

Klik hier voor meer informatie: https://vrijnatuurlijk.nl/